16289821657_88ac780540_h

Tο μεγαλύτερο event της πόλης είναι εδώ!

Μια ολοήμερη εμπειρία, γεμάτη από συναρπαστικές ομιλίες, πολυθεματικά workshops, μουσική, νέες γεύσεις, έμπνευση και ερμηνείες που θα μας ταξιδέψουν “Πέρα από τα Τείχη”.

Το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015, το νέο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου θα ανοίξει τις πόρτες του για πρώτη φορά για το ευρύ κοινό και θα φιλοξενήσει το TEDxHeraklion // Beyond the Walls!

10 αφορμές για να μην χάσετε αυτό το ταξίδι!

[ Εμπνευσμένοι ομιλητές! ]

Afriquest   Laskaris2   Papadopouli

 1. Έλπις Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση (Afriquest) // Ταξιδιωτικοί Bloggers
  12 χώρες, 6 μήνες, 15.000 χιλιόμετρα, 5 φιλανθρωπικά projects, με 2 σακίδια και 1 σκηνή. Ο Έλπις Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση, διέσχισαν την Αφρική από το Cape Town μέχρι το Κάιρο, χρησιμοποιώντας μόνο μέσα μαζικής μεταφοράς και συγκέντρωσαν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Θα μοιραστούν μαζί μας τη λατρεία τους για ταξίδια, την αγάπη τους για εθελοντισμό και το όραμά τους να αλλάξουν τον κόσμο.
 1. Kωνσταντίνος Λάσκαρης // Eπικεφαλής Σχεδιασμού Ηλεκτρικών Κινητήρων Tesla
  Γνωρίζατε ότι ο Επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla Motors στη Silicon Valley της Καλιφόρνια, είναι Έλληνας; Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης, είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Imperial College του Λονδίνου. Έχοντας τελέσει εκπαιδευτικό έργο, από το 2012 ερευνά νέες τεχνολογίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος. Ξεπερνώντας τα Τείχη της συμβατικής μεταφοράς, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης θα μας δείξει το μέλλον των βιώσιμων αυτοκινήτων.
 1. Μαρία Παπαδοπούλη // Καθηγήτρια Π.Κ / Ερευνήτρια Ι.Τ.Ε
  Ζούμε σε μία εποχή που είμαστε και έχουμε συνεχώς την ανάγκη να είμαστε, συνδεδεμένοι online. Η διεθνώς αναγνωρισμένη Μαρία Παπαδοπούλη, αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνήτρια στο ΙΤΕ θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε ανερχόμενες τεχνολογικές δυνατότητες του κοντινού μέλλοντος, σχετικές με το δίκτυο που μας περιβάλει.

 

Workshops [ Βιωματικές παράλληλες δράσεις ]

 1. Καλός Αγωγός // Δημιουργούμε «Πέρα από τα Τείχη» την πόλη που φανταζόμαστε!

  Kalos Agogos

  Η ομιλήτριά μας Ελένη Γαρυφαλάκη, μαζί με τον Πέτρο Κολιαβασίλη, συνδημιουργό του Καλού Αγωγού, προσκαλούν το κοινό σε μια διαδραστική δημιουργία των Τειχών της πόλης μας, αλλά και της πόλης στην οποία θα θέλαμε ιδανικά να ζούμε.

  Με τη βοήθεια του Serious Play, μιας μεθοδολογίας δημιουργίας με τουβλάκια Lego, η οποία απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες, καθώς και σε επιχειρήσεις, ως ένα εναλλακτικό, μη λεκτικό, brainstorming.

 2. Γιώργος Δενδράκης // Η Αναζήτηση της Γεύσης
   
  The Art of Cocktail

  Ο διακεκριμένος bartender  και το The Art of Cocktail έρχονται στο TEDx Heraklion // Beyond the Walls για να σπάσουν τα Τείχη της συνηθισμένης γεύσης…

  Σε μια ώρα μυσταγωγικής παρασκευής cocktail, θα αναθεωρήσουμε τις πεποιθήσεις μας απέναντι στη γεύση. Το workshop θα επιδιώξει τη διαφορετική μας αντίληψη στο τι πίνουμε και τι τρώμε.

  *Οι θέσεις του σεμιναρίου θα είναι περιορισμένες, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας την ημέρα του event.


Performances [Ερμηνείες Πέρα από τα Τείχη]

Kontaksakis-Trio       Mathioudakis

 1. Κονταξάκης Τρίο + Μαρίνα Δακανάλη
  Οι πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές σε παραδοσιακές μελωδίες του Μιχάλη Κονταξάκη, μας ταξιδεύουν με βασικό στοιχείο την φαντασία, αλλά και τις μουσικές επιρροές «πέρα από την Κρήτη».Το “Μιχάλης Κονταξάκης Τρίο & Μαρίνα Δακανάλη”, με τον Αντώνη Βουμβουλάκη σε κιθάρα- loops και τον Κώστα Καλατζή στα κρουστά, μαζί με τη μαγευτική φωνή της Μαρίνας Δακανάλη, εμπνέεται από την θεματική του φετινού TEDx Heraklion // Βeyond the Walls και στις 28/02 συνθέτει και διασκευάζει «Πέρα από τα Τείχη».
 1. Μιχάλης Μαθιουδάκης
  Έχετε ακατάστατο σπίτι; Ξυπνάτε χωρίς πάθος για ζωή; Ταλαιπωρείστε από αϋπνίες ή φοβάστε ότι δε θα βρείτε ποτέ το άλλο σας μισό;O Μιχάλης Μαθιουδάκης, έρχεται με το Απόλυτο Μηχάνημα, για να λύσει όλα σας τα προβλήματα!
 1. Διαγωνισμοί και εκπλήξεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας!
  Κερδίστε δώρα από τους χορηγούς μας και απολαύστε τις εκπλήξεις που σας έχουμε ετοιμάσει για τη σκηνή του TEDx Heraklion και όχι μόνο!
 1. Socializing [ Μιλήστε, ανταλλάξτε απόψεις, συνδεθείτε ]
  Αναπόσπαστο κομμάτι της ημέρα του TEDx είναι το networking… Ρωτήστε, εξερευνήστε μαζί, γνωρίστε, ανακαλύψτε, περάστε μαζί τα Τείχη.
 1. Μια διαφορετική εμπειρία για τη πόλη του Ηρακλείου.
  Ξεκινήσαμε από τα Σταυροδρόμια και φέτος, με σήμα κατατεθέν τα ενετικά Τείχη της πόλης μας, κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Εκεί όπου βρίσκεται το άγνωστο:​ Νέοι προορισμοί, ​νέες ιδέες και εμπειρίες είναι εκεί για να εξερευνηθούν.

Σας περιμένουμε να τις ανακαλύψουμε μαζί το Σάββατο!

ddd

 
TEDxHeraklion
An independent TEDx event, operated under license from TED.