15 Δεκεμβρίου 2013
TEDxHeraklion visual

Σίγουρα όλο και κάπου θα το έχεις, πλέον, ακούσει. Κάποιος θα σου έχει σφυρίξει να τσεκάρεις έναν ομιλητή. Θα έχεις συγκινηθεί, εμπνευστεί ή αναρωτηθεί από κάποια ομιλία.

Το κόκκινο “Χ”  έχει κατοχυρωθεί για τα καλά στο μυαλό μας ως «Ιδέες που Αξίζει να Διαδοθούν». Τα TEDx events έχουν αγαπηθεί και συζητηθεί παντού. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου, να έρθει το TEDx στο πιο τρελό, φιλόξενο νησί του κόσμου: παρακαλούμε, υποδεχτείτε το TEDxHeraklion, το πρώτο αντίστοιχο event στην Κρήτη!

Μέσα σε έναν ωκεανό ιδεών και πρωτοβουλιών, εν μέσω μιας εποχής που (μας) αλλάζει με άπιαστους ρυθμούς όπου οι συλλογικότητες ξαναπαίρνουν την αξία που τους ανήκει. Σε ένα ξεχωριστό γεωγραφικό μήκος και πλάτος-σημείο αναφοράς, η Κρήτη φωνάζει δυνατά να ακουστεί σε όλο τον πλανήτη (κι ακόμα παραπέρα). Ιδέες, λόγια, αξίες, πράξεις που θα μείνουν σίγουρα στις καρδιές μας.

Με βασικό ιδεώδες την ιδέα του εθελοντισμού, αναδεικνύονται τα τοπικά χαρακτηριστικά, οι επιχειρήσεις, οι πρωτοβουλίες, οι άνθρωποι του νησιού. Όσοι δραστηριοποιούνται, κάνουν πράγματα, σκέφτονται, κινούνται.

Λίγα λόγια παραπάνω

Ομιλητές από ποικίλους, ετερόκλητους χώρους ανεβαίνουν στην σκηνή κι έχουν λιγότερο από 18 λεπτά για να μας παρουσιάσουν τις πρωτότυπες, καινοτόμες, συγκλονιστικές ιδέες τους. Έπειτα όλες οι ομιλίες ανεβαίνουν στο διαδίκτυο και κάνουν το γύρω της υφηλίου.

Παράλληλα, θεάματα, μουσική, παρουσιάσεις ‘παίζουν΄ τριγύρω, δημιουργώντας μια… ολιστική εμπειρία. Η δράση πλαισιώνεται και χρηματοδοτείται από συνεργάτες και χορηγούς που, δημιουργικά, προσφέρουν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αυτή η μέρα.

 
TEDxHeraklion
An independent TEDx event, operated under license from TED.