Untitled-1

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει και το πρόγραμμα γεμίζει!
Είτε παρακολουθήσετε τις ομιλίες είτε βρίσκεστε στο Simulcast Area, θα παρατηρήσετε ότι συμβαίνουν ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα γύρω σας!

Εξερευνήστε, ρίξτε μια ματιά, παίξτε, δοκιμάστε!
Εδώ, σας δίνουμε μια πρώτη γεύση από τις παράλληλες δράσεις…
Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια!

 

Το δικό μας μποστανάκι!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο εύκολο μπορεί να είναι να κόψετε απ’ ευθείας από το μπαλκόνι σας τη δική σας σαλάτα; Το xorafaki.gr θα σας δώσει την απάντηση στις 28 Φεβρουαρίου!

Η Γιούλη Δοξανάκη και η ομάδα της θα μας παρουσιάσουν σε ένα ξεχωριστό workshop την κατασκευή ενός μίνι θερμοκηπίου που μπορεί ο καθένας να ετοιμάσει σπίτι του με απλά υλικά.

Το θερμοκήπιο αυτό, ανάλογα με το μέγεθός του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σπορίο για την προετοιμασία των φυτών μας -οι φυτεύσεις των οποίων ξεκινούν στις αρχές της Άνοιξης- ή για τα λαχανικά και τα βότανα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας.

Παράλληλα, με τη βοήθεια των ειδικών, θα προετοιμάσουμε τους τύπους σπορίων που μπορούμε να κάνουμε εύκολα και γρήγορα, π.χ. χρησιμοποιώντας μια αυγουλιέρα.

Τέλος, με την επίβλεψη της Μαίρης και του Γιάννη, δύο γεωπόνων από την ομάδα του xorafaki.gr, θα ετοιμάσουμε δύο τύπους μίνι κάθετου κήπου χρησιμοποιώντας μια παπουτσοθήκη και μια στήλη που αποθηκεύουμε σακούλες ή μια σωλήνα με τρύπες!

Μη χάσετε το καταπληκτικό αυτό «πράσινο» workshop!

*η φωτογραφία είναι από το πρασίνισμα του μπαλκονιού του boroume.gr!

[   ]

Τα Τείχη του Μανώλη Αναστασάκου

Manolis-Anastasakos-Kretsis-athens

Όλοι αναγνωρίζουμε αυτά τα “ανάποδα” χέρια που “προσεύχονται για εμάς”, είτε ζούμε στην πρωτεύουσα, είτε όχι.

Το καταπληκτικό αυτό έργο έχει επιμεληθεί ο παγκοσμίου φήμης εικαστικός Μανώλης Αναστασάκος και οι αδερφοί Κρέτση. Κοσμεί κτήριο κοντά στην πλατεία της Ομόνοιας, στην Αθήνα, και προκαλεί όλους τους περαστικούς να σηκώσουν ψηλά το βλέμμα και να το θαυμάσουν, να συλλογιστούν…

Ο πολυταξιδεμένος Μανώλης Αναστασάκος είναι γνωστός για τις τοιχογραφίες του σε μεγάλες επιφάνειες καθώς με τα έργα του έχει συμβάλει τα τελευταία χρόνια στην αλλαγή της αισθητικής της Αθήνας. Τον ενδιαφέρει κυρίως η τέχνη του δρόμου και μέσω αυτής προβάλει την τέχνη ως στάση ζωής. Του αρέσει να παίζει με τα σύμβολα, τις μεταφορές και τις φόρμες ψάχνοντας “λέξεις” να μας μιλήσει για την ανθρώπινη συμπεριφορά, για την ευτυχία. Ανήσυχο πνεύμα, πειραματίζεται συνεχώς με νέες μορφές τέχνης, έχοντας δημιουργήσει έργα ως γλύπτης, και ζωγράφος. Έχει υπάρξει σκηνοθέτης, χαράκτης και σκηνογράφος σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση ενώ είχε εργαστεί και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Μια σαρωτική προσωπικότητα με καταγωγή από την Κρήτη, ετοιμάζει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο ένα έργο-έκπληξη με θεματική που ξετυλίγεται γύρω από την ίδια την πόλη, για να το προβάλλει στο κοινό αποκλειστικά την ημέρα του event!
Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι θα μας παρουσιάσει αυτή τη φορά!

[   ]

Wines of Crete: γευσιγνωσία κρασιού!

Wines of Crete workshop

Σε ένα μονόωρο workshop γευσιγνωσίας, ο Νίκος Μηλιαράκης, Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών νομού Ηρακλείου, θα μας ξεναγήσει στις κρητικές ποικιλίες κρασιού.

Μέσα από μια μικρή προβολή βίντεο του Wines of Crete, για τον κρητικό αμπελώνα, αλλά και μιας σύντομης παρουσίασης των χαρακτηριστικών του, θα γίνει η πρώτη γνωριμία με τις ποικιλίες του τόπου μας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τέσσερις διαφορετικές ετικέτες κρασιών από κρητικές ποικιλίες, ενώ η γευσιγνωσία θα περιλαμβάνει επεξήγηση και περιγραφή των χαρακτηριστικών της ποικιλίας που εμπεριέχεται σε κάθε ετικέτα-φιάλη.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη και η κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων των κρητικών ποικιλιών και κρασιών.

[Το σεμινάριο δύναται να φιλοξενήσει μέχρι 20 άτομα, γι’ αυτό το λόγο συνιστούμε την έγκαιρη κράτηση των θέσεών σας, εδώ.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.]

 
TEDxHeraklion
An independent TEDx event, operated under license from TED.